Trombone

Het woord trombone is een samenvoeging van het Italiaanse 'tromba' (trompet) met het suffix 'one' en betekent grote trompet. Het instrument dateert al van voor de 15de eeuw.

De trombone bespeel je door met je lippen lucht te blazen door het mondstuk, en is familie van de koperblazer. Het is 2,7 meter groot en weegt minstens 2,5 kg. Het instrument wordt onder andere gespeeld in harmonieën, fanfares, brassbands, jazzbands en symfonieorkesten. Je kan er naast het klassieke genre ook pop, jazz, blues of klezmer mee spelen (zie ook onze opleiding koper jazz-pop-rock)

Je kan op de academie zowel kindermodellen als volwaardige modellen van de trombone huren. Dit kost 40 euro per jaar, samen met 100 euro waarborg. Zelf een trombone kopen kost je minstens 700 euro.

Voor het onderhoud van je instrument heb je volgende dingen nodig: ventielolie (5,50 euro), buizenvet (3,50 euro), mondstukborsteltje (1 euro) en een poetsdoek (5,50 euro). Een volledige set kost je zo’n 20 euro. Een oefenboek (15 euro) en vouwpupiter (20 euro) koop je ook aan.  

 

Opgelet: De toewijzing van de leerling aan de instrumentleerkracht gebeurt door de directie.  Het lesmoment wordt in samenspraak met de instrumentleerkracht en ouder/leerling in de loop van september bepaald. De leerkracht probeert in de mate van het mogelijke rekening te houden met het lesmoment van jouw voorkeur. Omdat dit niet altijd kan gegarandeerd worden, vragen wij jouw flexibiliteit en begrip.