Aanbod dans

Ballet

*Opleidingen dans worden ingericht in Tienen en Tielt-Winge

Dansinitiatie - 1ste graad - 6 t/m 7 jaar

1u/week

In de lessen dansinitiatie krijgen de leerlingen een algemene dansvorming op een kindvriendelijke manier. Het dansplezier staat centraal, maar we werken ook aan je lichaamshouding en aan je creatieve ontwikkeling.


Danslab - 2de graad - vanaf 8 jaar

2u/week

We werken voornamelijk aan de klassieke ballettechniek met aandacht voor je lichaamshouding, coördinatie, muzikaliteit en ritmegevoel, en aan expressie en vrijheid in beweging. We laten je ook al proeven van hedendaagse dans, zodat je in de 3de graad een bewuste keuze kan maken tussen deze beide dansvormen.


Klassieke en/of hedendaagse dans (3de graad)

Per richting: 3.1 2u/week, 3.2 2,5u/week, 3.3 3u/week

Vanaf de 3de graad bouw je verder op de reeds verworven fysieke en artistieke vaardigheden en kan je kiezen tussen lessen klassieke dans (+ pointes) en/of hedendaagse dans. Per gekozen richting volg je in het eerste middelbaar 2 uur les, in het tweede middelbaar 2,5 uur en in het derde middelbaar 3 uur.


Klassieke en/of hedendaagse dans (4de graad)

Per richting: 3u/week

In de 4de graad volg je per gekozen richting (klassieke en/of hedendaagse dans) 3 uur per week les. Je verdiept je reeds verworven  vaardigheden uit de 3de graad en leert je eigen danskwaliteiten volledig te gebruiken.

 

Danslab creërend danser hedendaagse dans (4de graad)

3u/week

In deze drie jaar durende opleiding kunnen dansers met een degelijke basis hedendaagse dans zich verdiepen in de wereld van het choreograferen. Je krijgt tools aangeboden om je eigen danstaal te ontwikkelen. Daarnaast bieden we je inzicht in het gebeuren achter de schermen van een dansvoorstelling.


Klassieke dans volwassenen (3de en 4de graad)

Ben je minstens 18 jaar en heb je al een basis klassieke dans? Voel je de dansmicrobe terug kriebelen? Dan kan je in deze lessen je danspassie opnieuw ontdekken.

Dansuniform

Leerlingen van 1.1 t/m 2.4 kopen hun dansuniform aan in de academie zodat ze allemaal hetzelfde uniform hebben. Halverwege september organiseren we een uniformverkoop waar je alles kan aankopen wat je nodig hebt voor de danslessen zoals balletpak, collants, balletschoentjes, (niet verplicht: cache-coeur, danszakje ...).


Waar en wanneer gaan de lessen door?

De lessen in Tienen gaan deels door in de Petipa-danszaal in de hoofdschool en in de omnisportzaal op het Houtemveld. De danslessen in Tielt-Winge gaan door in GC De Maere. Als je inschrijft kan je onmiddellijk aanduiden in welke groep je les hebt. Ben je een nieuwe leerling, maar heb je reeds ergens anders balletlessen gevolgd, dan neem je best contact op met het secretariaat (art@tienen.be). Na een proefles in september zal het dansteam je de juiste klas toewijzen.


Optreden

Om de twee jaar is er een grote dansvoorstelling waar alle leerlingen op het podium kunnen schitteren. Afhankelijk van de mogelijkheden die zich aanbieden, geven we de leerlingen daarnaast elk jaar de kans om op te treden. In de loop van elk schooljaar organiseren we twee toonmomenten waarop je naar de les kan komen kijken om de vooruitgang van jouw danser(tje) te bewonderen.

Contact