Koninklijke Fanfare Sint-Isidorus Hakendover-Wulmersum

Koninklijke fanfare Sint-Isidorus Hakendover-Wulmersum is een gezellige dorpsfanfare, met een hoog muzikaal potentieel.

 

Wie zijn wij?

We zijn een diverse groep amateur-muzikanten met een grote liefde voor muziek, die elk voor zich op een dag besloten hebben daar net iets meer mee te doen. Onze vereniging is een goede mix van jong en oud, ervaren, doorwinterde muzikanten, aangevuld met energieke jongeren. Zowat iedereen kan bij ons terecht, geschoolde koperblazers, beginnende slagwerkers, hippe saxofonisten, maakt niet uit, zolang je maar een gezonde passie voor muziek hebt, en een partituur niet helemaal Chinees voor je is…

 

Repetities

We komen elke vrijdagavond samen om te repeteren in het gloednieuwe OC XIII in Hakendover om ons door alweer een nieuw ambitieus werk te worstelen of spelenderwijs onze eigen interpretatie te geven aan een van de vele lichtere en populaire stukken. En dat allemaal onder de geduldige en deskundige leiding van onze dirigent Steven Jacques.

Naast onze eigen concerten, nemen we ook regelmatig deel aan andere activiteiten. Zo proberen we toch regelmatig van de partij te zijn bij evenementen van de stad Tienen, of maken we een uitstap naar een bevriende muziekvereniging om daar het beste van onszelf te geven.

 

Een hechte groep

We spelen niet alleen samen muziek, maar vormen ook een hechte groep. Naast een fijne babbel na elke repetitie bij een fris glas, hebben we een jaarlijks etentje. Ook hebben we al een aantal leuke verbindende uitstappen georganiseerd: de taptoe in Edinburgh, taptoe en optreden Mnozil Brass in Oostende, Night of the Proms in Antwerpen…

Wil jij ook deel uitmaken van deze groep, neem dan contact op met onze dirigent Steven Jacques (stvnjcqs@gmail.com en info@fanfarehakendover.be).

 

Jongerenwerking

Onze jongerenwerking verdient een bijzondere vermelding. Immers, muziek maken is niet alleen leuk voor kinderen, maar uit diverse wetenschappelijke onderzoeken blijkt ook het volgende:

  • de leerprestaties van kinderen verbeteren. Reden:
    • kinderen met een muzikale vorming ontwikkelen een significant hoger IQ;
    • musiceren verhoogt hun concentratievermogen.
  • de uitdrukkingsvaardigheden en spraakontwikkeling verbeteren door muziek te spelen.
  • samen musiceren bevordert de sociale en emotionele vaardigheden van kinderen.
  • samen musiceren versterkt het groepsgevoel en de discipline.
  • een instrument bespelen stimuleert de fijne motoriek.
  • muziek spelen leidt tot een positiever zelfbeeld.

Wie wil aansluiten bij onze jongerenwerking, kan contact opnemen met Dana Bekkers (dana.bekkers@telenet.be en info@fanfarehakendover.be)

www.fanfarehakendover.be

www.facebook.com/KFSintIsidorus