Capella Beatae Mariae ad Lacum

Capella Beatae Mariae ad Lacum -kortweg CBM is een gemengd volwassenenkoor, dat wil zeggen dat iedereen (man en vrouw) vanaf 18 jaar welkom is in het koor. Of je nu een hoge stem hebt (‘sopranen’ bij de vrouwen of ‘tenoren’ bij de mannen) of juist een lage stem (respectievelijk ‘alten’ en ‘bassen’ genoemd): elke stem is welkom in het koor. Als je zelf niet goed weet of je een hoge of lage stem hebt, dan vlooien ze dat samen wel uit met jou.

Ze zingt een breed repertoire aan werken uit de ganse geschiedenis van de koormuziek. Nu eens Gregoriaans of barok, dan weer jazzy of romantisch. Soms a capella, soms begeleid door orgel, piano of -waarom ook niet- een barokorkest. Voor elk wat wils, maar steeds met de ambitie om een werk te brengen zoals het hoort.

Het volwassenkoor van CBM repeteert wekelijks op woensdagavond tussen 20.15 en 21.45 uur. De repetities gaan door in de kerk van Onze-Lieve-Vrouw-ten-Poel op de Grote Markt in Tienen. (Binnenkomen doe je langs de zijdeur op de Kalkmarkt.) Geef hen gerust een seintje als je eens vrijblijvend wil komen meedoen!

https://cbmkoor.wordpress.com/cbm/

www.facebook.com/cbmkoor/