Inschrijving ART

KindjeNieuwe leerlingen

Nieuwe leerlingen (of bestaande leerlingen die willen inschrijven voor een nieuw domein) kunnen inschrijven vanaf maandag 17 juni ‘24 om 18.00 uur stipt tot en met 30 september '24 via ons online inschrijvingsplatform. Hoe je dit moet doen, zie je in het stappenplan.

Belangrijk: tracht in de mate van het mogelijke je betaling meteen in orde te brengen tijdens de online inschrijving. Je kunt immers niet starten met de lessen tot het inschrijvingsgeld werd ontvangen door de academie! Bovendien kun je vanaf 1 september je plaats in de klas verliezen aan iemand op de wachtlijst als je betaling nog niet werd ontvangen.

Leerlingen die zich in het eerste jaar (2.1) inschrijven in het domein muziek kunnen hun instrumentkeuze nog niet ingeven bij inschrijving. De eerste zaterdag van september gaat er een instrumentenvoorstelling door, waarna de definitieve keuze kan worden gemaakt. Je ontvangt hiervoor een persoonlijke uitnodiging na inschrijving.

Bestaande leerlingen

Bestaande leerlingen kunnen zich online herinschrijven vanaf maandag 10 juni ‘24 om 18.00 uur stipt tot en met 30 september '24 via ons online inschrijvingsplatform. Hoe je dit moet doen, zie je in het stappenplan.

Belangrijk: tracht in de mate van het mogelijke je betaling meteen in orde te brengen tijdens de online inschrijving. Je kunt immers geen les volgen in september totdat het inschrijvingsgeld werd ontvangen door de academie! Bovendien kun je vanaf 1 september je plaats in de klas verliezen aan iemand op de wachtlijst als je betaling nog niet werd ontvangen.

Voorwaarden

Nieuwe leerlingen kunnen zich inschrijven voor het nieuwe schooljaar vanaf bovenstaande data en tot en met 30 september. Enkel voor de cursus Music4Specials is het mogelijk om later in te schrijven. De lessen starten vanaf 1 september.

Leeftijdsvoorwaarden

  • Muziek: voor kinderen die de leeftijd van 4 jaar bereikt hebben op 31 december (niet in alle vestigingen vanaf 4 jaar!)
  • Woordkunst: voor kinderen die de leeftijd van 8 jaar bereikt hebben op 31 december
  • Dans: voor kinderen die de leeftijd van 6 jaar bereikt hebben op 31 december
  • Beeldende kunst: voor kinderen die de leeftijd van 6 jaar bereikt hebben op 31 december

Volwassenen zijn uiteraard welkom in onze specifieke cursussen voor volwassenen.

Om het aanbod te bekijken per leeftijd kan je terecht in onze keuzetool.

Procedure

Inschrijven doe je online via het inschrijvingsplatform. Indien je problemen ervaart of als je niet beschikt over een computer, dan kan je langskomen op een van onze secretariaten.

Betaling gebeurt bij voorkeur online via ons inschrijvingsplatform maar kan ook via Bancontact in de secretariaten.

Bedrag

De inschrijvingstarieven zijn als volgt bepaald:

Muziek, woord, dans en BaK Normaal tarief Verminderd tarief*
Jongeren -18 jaar (max. 17 jaar op 31/12/2024) € 83 € 55
Volwassenen -25 jaar (max. 24 jaar op 31/12/2024) € 161 € 161
Volwassenen +25 jaar (25 jaar of ouder op 31/12/2024) € 379 € 161

 

Als je beperkte financiële middelen hebt, kan het moeilijk zijn om ook budget te voorzien voor ontspanning.
Bij het OCMW kan je een tussenkomst aanvragen voor sport-, cultuur- en jeugdactiviteiten. 

Meer informatie over de voorwaarden en de procedure kan je verkrijgen bij het ocmw van je gemeente (ter plaatse of via hun website)

 

* Meer informatie over het verminderd tarief vind je hier, of in het document onderaan de pagina.

Contact