Studietraject woord

Onderaan vind je het studietraject voor Woord in pdf.

 

Ik start met Woordkunst-Drama

Ben je gebeten door toneel? Hou je van poëzie en teksten? Spreek je graag voor een publiek? Zitten er verhalen en gedichten in je pen die hun weg zoeken naar het papier? 

Of zijn dit allemaal dingen waar je in wil groeien? Dan ben je aan de afdeling woordkunst-drama aan het juiste adres.

 

Welke vakken kan ik volgen?

Tussen 8 en 12 jaar start je in het woordatelier (1 uur per week). Aan de hand van gedichtjes en toneeltjes duiken we in de wereld van woorden en verbeelding. Spreekdurf, een juiste uitspraak en expressie staan voorop.

Vanaf 12 jaar (tot 15 jaar) volg je 2 uur les per week. Je maakt in het vak dramastudio al improviserend kennis met de basis van het toneelspelen. Tijdens het uur verteltheater ga je aan de slag met tekstmateriaal.

Vanaf 15 jaar kies je voor het vak speltheater (toneel) of verteltheater. Dit wordt aangevuld met 1 uur kunst- en cultuuratelier, waarin het bijwonen van toneelvoorstellingen centraal staat.

Vanaf 15 jaar kan je ook kiezen voor het vak schrijven (3 uur per week). Deze opleiding focust op schrijfbegeleiding en schrijftechnieken. Je verkent verschillende genres, krijgt theoretische kapstokken aangereikt en overwint je writer’s block.

Ook voor volwassenen is er een schrijfcursus: vanaf 18 jaar kan je starten met de opleiding schrijven (3 uur per week). Deze opleiding focust op schrijfbegeleiding en schrijftechnieken. Je verkent verschillende genres, krijgt theoretische kapstokken aangereikt en overwint je writer’s block.

 

Waar en wanneer heb ik les?

De uurroosters van de 2de graad vind je per vestigingsplaats terug op de website, net als de uren van het vak schrijver.

Voor bestaande leerlingen van de 3de en 4de graad zijn de uren van dramastudio (3.1 en 3.2) en kunst- en cultuuratelier terug te vinden op de website. Voor verteltheater en dramastudio vanaf 3.3, worden de lesuren in juni afgesproken met de leerkracht.

Nieuwe leerlingen vanaf 12 jaar nemen contact op met het secretariaat. Je geeft door in welke richting je wil starten (jongeren/volwassenen), de coördinator contacteert je dan om het lesuur af te spreken.

Op onze website vind je de nodige informatie over het aanbod per vestigingsplaats, de uurroosters en vind je een overzicht van het studietraject

 

Wat kan ik waar volgen?

Tienen

  • Woordatelier, dramastudio, verteltheater, Kunst- en cultuuratelier

Tielt-Winge

  • Woordatelier, dramastudio, verteltheater

Boutersem

  • Woordatelier

Hoegaarden

  • Woordatelier

Kortenaken

  • Woordatelier

Lubbeek

  • Woordatelier

Glabbeek

  • Woordatelier

 

Heb je nog vragen? Neem dan zeker contact op met ons secretariaat. Zij helpen je graag verder.

Contact