3de en 4de graad

3de GRAAD

 

VERTELTHEATER

Van kindergedichten evolueren we stilaan naar meer literaire teksten. We verdiepen ons in allerlei genres: poëzie, proza, dialoog, humor, cabaret.

We zoeken samen teksten uit die je het meest aanspreken, we maken er een solowerkje of een groepswerkje van. Tenslotte  studeren we ze in, bedenken een eenvoudige enscenering….klaar om voor een publiek te brengen!

DRAMASTUDIO

Al improviserend verwerf je meer podiumervaring. Je speelt met lichaam en taal in vele korte oefeningen. Zo word je echt getraind voor het podium en krijg je de basis van toneel onder de knie.

WOORD VOLWASSENEN - basiscursus

Vanaf 15 jaar kan je inschrijven voor de cursus volwassenen. Alle facetten van het spreken komen hier aan bod. We werken aan een goede basis: houding, ademhaling, articulatie, uitspraak, stemgebruik. En we proberen  de verworven vaardigheden meteen te gebruiken in tekst en spel. Drama, verteltheater, speltheater….je kan van alles proeven.

 

4de GRAAD

 

SPELTHEATER(toneel)

De ervaring die je opdeed in dramastudio kan je aanwenden in het spelen van toneelfragmenten of een toneelstuk, samen met je klasgenoten. Op het einde van het schooljaar speel je in een echte theaterzaal.

VERTELTHEATER

We evolueren naar literaire teksten met een hogere moeilijkheidsgraad, teksten aangepast aan je leeftijd en je niveau.  Net als in verteltheater 3de graad  verdiepen we ons in allerlei genres: poëzie, proza, dialoog, humor, cabaret.

Ook in de 4de  graad zoeken we weer  teksten uit die je het meest aanspreken, we maken er een solowerkje of een groepswerkje van. Tenslotte  studeren we ze in, bedenken een eenvoudige enscenering….klaar om voor een publiek te brengen!

KUNST-EN CULTUURATELIER

In de vierde graad kies je voor speltheater of verteltheater.

Daarbij hoort het vak kunst-en cultuuratelier. Het is geen podiumvak.

Theorie en praktijk komen hier samen.

Je verruimt je blik op de kunstwereld, je leert een eigen mening vormen over kunst en deze behoorlijk verwoorden.