Slagwerk jazz pop rock

De klassieke basis van het slagwerk helpt je om de specifieke ritmes van dit genre beter onder de knie te krijgen. De drums vormen niet voor niets het kloppende hart van bijvoorbeeld een jazz trio! Ook melodisch zijn er heel wat toepassingen en uitdagingen.

Een drumstel bespeel je door met stokken op het instrument te slaan. Het noemt daarom ook een slaginstrument. De eerste drums dateren uit het stenen tijdperk. Met de opkomst van de eerste grote beschavingen in Mesopotamië en Egypte ontstonden er handtrommels en tweekoppige drums in verschillende maten.

Een drumstel neemt ongeveer 1,5m op 1,5m plaats in, en kan worden gebruikt voor verschillende genres: klassiek, pop, rock, blues, film...  Je kan ermee terecht in een rock- en popband, brassband, symfonisch orkest, percussie-ensemble, big band, jazzcombo...


Een drumstel kan je niet huren aan de academie. Een nieuw drumstel koop je vanaf 600 euro (opgelet: soms moet je de cymbalen nog apart kopen). Een tweedehandsdrumstel kan je met een veel kleiner budget kopen. Met de leerling zoeken we altijd naar het juiste instrument binnen de gepaste prijsklasse.
Liever niet teveel lawaai in huis? Kies dan voor een elektronisch drumstel! Dit kost je ongeveer 500 euro. Drumstokken kosten 8 tot 15 euro per paar. Een drumstoeltje kost je 40 euro, voor een notenstaander en je lesboek betaal je elk 20 euro.

 

Opgelet: De toewijzing van de leerling aan de instrumentleerkracht gebeurt door de directie. Het lesmoment wordt in samenspraak met de instrumentleerkracht en ouder/leerling in de loop van september bepaald. De leerkracht probeert in de mate van het mogelijke rekening te houden met het lesmoment van jouw voorkeur. Omdat dit niet altijd kan gegarandeerd worden, vragen wij jouw flexibiliteit en begrip.