Saxofoon jazz pop rock

De saxofoon bespeel je met beide handen. De voortanden rusten op het mondstuk terwijl je op het houten riet blaast. Het instrument is familie van de houtblazers, je produceert klank door op een houten rietje te blazen. De saxofoon is een instrument dat in alle muzikale genres kan gebruikt worden, gaande van klassiek, jazz, pop en moderne muziek,... Je kan het niet alleen solo spelen, maar ook in bands, jazz trio’s, in een saxofoonkwartet,... Meer info over klassieke saxofoon vind je hier.

Een altsax is zo'n 50 cm groot, maar kan tot wel twee meter groot zijn, en weegt 1 tot 10 kg. Je kan aan de academie een saxofoon huren voor je opleiding. Dit kost je 40 euro per jaar, plus 100 euro waarborg. Bijkomend koop je een mondstuk, dit kost je 140 euro (je neemt best niet die van Yamaha), en een rietenbinder (25 euro). Voor het onderhoud van je saxofoon koop je een poetsset met doeken en kurkvet (35 euro). Voor je lessen schaf je een lesboek, vaak met audiobestanden (25 euro), en een notenstaander (20 euro) aan. Zelf een saxofoon kopen kost je minsten 850 euro.


Weetje: de Belgische uitvinder Adolphe Sax maakte de saxofoon voor het Franse leger omdat de klarinet niet luid genoeg, noch regenbestendig was!

 

Opgelet: De toewijzing van de leerling aan de instrumentleerkracht gebeurt door de directie. Het lesmoment wordt in samenspraak met de instrumentleerkracht en ouder/leerling in de loop van september bepaald. De leerkracht probeert in de mate van het mogelijke rekening te houden met het lesmoment van jouw voorkeur. Omdat dit niet altijd kan gegarandeerd worden, vragen wij jouw flexibiliteit en begrip.