Saxofoon

De saxofoon bespeel je met beide handen. De voortanden rusten op het mondstuk terwijl je op het houten riet blaast. Het instrument is familie van de houtblazers, je produceert klank door op een houten rietje te blazen. De saxofoon is een instrument dat in alle muzikale genres kan gebruikt worden, gaande van klassiek, jazz, pop en moderne muziek, tot volksmuziek, techno... De academie beperkt zich tot het klassieke genre en jazz-pop-rock. Je kan het niet alleen solo spelen, maar ook in een saxofoonkwartet, in een harmonie of fanfare en heel soms zelfs in een symfonisch orkest.

Een altsaxofoon is zo'n 50 cm groot en weegt 2,5 kg. Je kan aan de academie een saxofoon huren voor je opleiding. Dit kost je 40 euro per jaar, plus 100 euro waarborg. Bijkomend koop je een mondstuk, dit kost je 140 euro (je neemt best niet die van Yamaha), en een rietenbinder (25 euro). Voor het onderhoud van je saxofoon koop je een poetsset met doeken en kurkvet (35 euro). Voor je lessen schaf je een lesboek, vaak met audiobestanden (25 euro), en een notenstaander (20 euro) aan. Zelf een saxofoon kopen kost je minsten 850 euro.


Weetje: de saxofoon is een Belgische uitvinding, uitgevonden door de uit Dinant afkomstige Adolph Sax.

Opgelet: De toewijzing van de leerling aan de instrumentleerkracht gebeurt door de directie.  Het lesmoment wordt in samenspraak met de instrumentleerkracht en ouder/leerling in de loop van september bepaald. De leerkracht probeert in de mate van het mogelijke rekening te houden met het lesmoment van jouw voorkeur. Omdat dit niet altijd kan gegarandeerd worden, vragen wij jouw flexibiliteit en begrip.