Piano jazz pop rock

De piano bespeel je door met je vingers op de toetsen te drukken. Het instrument behoort daarom tot de familie van de toetsinstrumenten Een piano heeft meer dan 12.000 onderdelen heeft, waarvan er 10.000 kunnen bewegen.

Je kan de piano solo spelen, maar er zijn nog andere bezettingen waarbinnen de piano als instrument kan dienen: in duo als begeleider van een zanger of ander soloinstrument, als solist met contrabas, het pianotrio in de jazz, de verschillende combo’s in zowel jazz, pop en rock tot in een bigband of grotere showorkesten (Zie ook klassieke piano). Ook andere keyboards komen aan bod: Hammond, Fender Rhodes, Wurlitzer en de verschillende synthesizers en digitale keyboards.

Een piano is ongeveer 132 cm breed, maar dit kan variëren van model tot model. Een digitale piano weegt rond de 20 kg, afhankelijk van het model kan dit aardig oplopen. Een buffetpiano of vleugelpiano weegt zo'n 150 tot 400 kg.

Je kan geen piano huren in onze academie, maar er bestaan interessante huurkoopformules bij verschillende handelaars.  

Een akoestische piano kost je 3.700 euro, en een pianokruk 60 euro. Een digitale piano (bv. Yamaha P125) heb je vanaf 600 euro. Een vast statief koop je voor 120 euro. Kies je voor een stagepiano dan heb je een degelijk opvouwbaar statief voor 55 euro en een sustained pedaal (bv. Roland DP10) voor ca. 38 euro. Je wacht best met het kopen van een piano tot je advies van je leerkracht hebt gekregen. Daarnaast betaal je voor je lesboeken 15 euro per boek.

 

Opgelet: De toewijzing van de leerling aan de instrumentleerkracht gebeurt door de directie. Het lesmoment wordt in samenspraak met de instrumentleerkracht en ouder/leerling in de loop van september bepaald. De leerkracht probeert in de mate van het mogelijke rekening te houden met het lesmoment van jouw voorkeur. Omdat dit niet altijd kan gegarandeerd worden, vragen wij jouw flexibiliteit en begrip.