Piano

De piano bespeel je door met je vingers op de toetsen te drukken. Het instrument behoort daarom tot de familie van de toetsinstrumenten. Je kan de piano solo spelen of gebruiken als begeleidingsinstrument in combinatie met alle mogelijke bezettingen. Je kan met dit veelzijdige instrument bijna alle genres spelen! (Meer informatie over piano in jazz, pop en rock vind je hier.)

Een piano is ongeveer 132 cm breed, maar dit kan varieren van model tot model. Een digitale piano weegt rond de 20 kg, afhankelijk van het model kan dit aardig oplopen. Een buffetpiano of vleugelpiano weegt zo'n 150 tot 400 kg.

Je kan geen piano huren in onze academie, maar er bestaan interessante huurkoopformules bij de verschillende handelaars. De leerkrachten raden ten zeerste aan om geen keyboard te kopen! 

Een akoestische piano kost je 3.700 euro, en een pianokruk 60 euro. Een digitale piano (bv. Yamaha P125) heb je vanaf 600 euro. Een vast statief koop je voor 120 euro. Kies je voor een stagepiano, dan heb je een degelijk opvouwbaar statief voor 55 euro en een sustained pedaal (bv. Roland DP10) voor 38 euro. Je wacht best met het kopen van een piano tot je advies van je leerkracht hebt gekregen. Daarnaast betaal je voor je lesboeken zo'n 15 euro per boek.

Wist je dat:

  • een piano meer dan 12.000 onderdelen heeft, waarvan er 10.000 kunnen bewegen?
  • Mozart in 2016 meer cd’s verkocht dan Beyonce?

Opgelet: De toewijzing van de leerling aan de instrumentleerkracht gebeurt door de directie. Het lesmoment wordt in samenspraak met de instrumentleerkracht en ouder/leerling in de loop van september bepaald. De leerkracht probeert in de mate van het mogelijke rekening te houden met het lesmoment van jouw voorkeur. Omdat dit niet altijd kan gegarandeerd worden, vragen wij jouw flexibiliteit en begrip.