Orgel

Het orgel, de 'koning der instrumenten' leren bespelen doe je in de lessen op echte orgels, onder meer het orgel in de Bachzaal en het monumentale orgel van de Onze-Lieve-Vrouw-ten Poelkerk (Grote Markt). De afdeling in Tielt-Winge kan genieten van het kleine, maar oh zo fijne orgel van de Sint-Martinuskerk (Optielt).

Thuis oefenen leerlingen uiteraard niet op een echt orgel, maar gebruiken zij een goed alternatief: in de aanvangsfase volstaat om het even welk klavierinstrument (keyboard, piano ...) en als na enige tijd de voeten meedoen, kan dat geoefend worden op elektronische orgels die 2 klavieren en een volledig voetklavier hebben. Dit neemt zo'n 1,5 m op 1 m plaats in beslag. Daarnaast zal je een lesboek nodig hebben. Dit kost ongeveer 13 euro. De prijs begint voor een goede 'tweedehands' elektronisch orgel gewoonlijk op zo'n 500 euro. Moderne computertechnologie maakt het tegenwoordig mogelijk om de klank van deze 'hometrainers' heel sterk te laten gelijken op de klank van echte orgels.

 

Opgelet: De toewijzing van de leerling aan de instrumentleerkracht gebeurt door de directie. Het lesmoment wordt in samenspraak met de instrumentleerkracht en ouder/leerling in de loop van september bepaald. De leerkracht probeert in de mate van het mogelijke rekening te houden met het lesmoment van jouw voorkeur. Omdat dit niet altijd kan gegarandeerd worden, vragen wij jouw flexibiliteit en begrip.