Orgel

De muziekacademie van Tienen biedt de kans aan aanstormend muziektalent om het orgel, de 'koning der instrumenten', te leren bespelen. De lessen worden gegeven op echte orgels, onder meer het orgel in de Bachzaal en het monumentale orgel van de Onze-Lieve-Vrouw-ten Poelkerk (Grote Markt). De afdeling in Tielt-Winge kan genieten van het kleine, maar oh zo fijne orgel van de Sint-Martinuskerk (Optielt).

Thuis oefenen leerlingen uiteraard niet op een echt orgel, maar gebruiken zij een goed alternatief: in de aanvangsfase volstaat om het even welk klavierinstrument (keyboard, piano ...) en als na enige tijd de voeten meedoen, kan dat geoefend worden op elektronische orgels die 2 klavieren en een volledig voetklavier hebben. Reken op minstens 1,5m x 1m.

De prijs begint voor een goede 'tweedehands' elektronisch orgel gewoonlijk op zo'n €500. Moderne computertechnologie maakt het tegenwoordig mogelijk om de klank van deze 'hometrainers' heel sterk te laten gelijken op de klank van echte orgels.