Klarinet

De klarinet bespeel je door met je lippen lucht door een riet te blazen. Het instrument is 66 cm groot en weegt ongeveer 800 gram. Het behoort tot de familie van de houtblazers. Je kan de klarinet solo spelen, maar ook bijvoorbeeld in een harmonie of symfonisch orkest. Qua genres kan je ermee terecht in de klassieke muziek, pop, folk, klezmer,... Het is in onze academie mogelijk om klarinet in de richting jazz-pop-rock te volgen.

Je kan aan de academie een klarinet huren. Dit kost je 40 euro per jaar, met 100 euro waarborg. Voor het onderhoud van je instrument heb je een mondstuk nodig (92 euro), rietjes (22 euro voor een doosje van tien rietjes), een wisser of schoonmaakdoekje (13 euro) en een potje kurkvet (5 euro). Daarnaast heb je voor de lessen een oefenboek nodig (15 euro) en een notenstaander (20 euro). Zelf een klarinet kopen doe je vanaf 400 euro.

Weetje: de toon van een basklarinet is qua bereik en timbre het meest te vergelijken met de menselijke stem.

 

Opgelet: De toewijzing van de leerling aan de instrumentleerkracht gebeurt door de directie. Het lesmoment wordt in samenspraak met de instrumentleerkracht en ouder/leerling in de loop van september bepaald. De leerkracht probeert in de mate van het mogelijke rekening te houden met het lesmoment van jouw voorkeur. Omdat dit niet altijd kan gegarandeerd worden, vragen wij jouw flexibiliteit en begrip.