Hobo

De hobo bespeel je door lucht door een rietje in het instrument te blazen. Het instrument is daarom familie van de dubbelrietinstrumenten. Je kan met de hobo klassieke muziek, filmmuziek en meer spelen en dat zowel solo, in een orkest of in een harmonie.

Een hobo is 66 cm groot en weegt ongeveer 650 gram. Je kan aan de academie een hobo huren tijdens je opleiding. Dit kost je 40 euro, met eenmalig een waarborg van 100 euro. Voor het onderhoud van je instrument heb je rieten nodig (10 euro per stuk), poetsdoeken en kurkvet (30 euro). Een lesboek kost je tussen 25 en 50 euro, en een notenstaander koop je voor ongeveer 20 euro. Zelf een hobo kopen doe je vanaf 800 euro.


Weetje: de hobo heeft een stabiele toon waarop de rest van het orkest stemt. Gabriel’s oboe van Ennio Morricone uit de film The Mission is een mooi fragment om te beluisteren.

Opgelet: De toewijzing van de leerling aan de instrumentleerkracht gebeurt door de directie. Het lesmoment wordt in samenspraak met de instrumentleerkracht en ouder/leerling in de loop van september bepaald. De leerkracht probeert in de mate van het mogelijke rekening te houden met het lesmoment van jouw voorkeur. Omdat dit niet altijd kan gegarandeerd worden, vragen wij jouw flexibiliteit en begrip.