Viool (folk)

De folkviool is familie van de strijkinstrumenten en bespeel je door met een strijkstok over de snaren te strijken. Een volwassen viool meet 58,4 cm en weegt zo'n 500 gram, maar er bestaan ook kleinere ‘kinder’modellen. Met een folkviool kan allerlei muziekgenres spelen: van Vlaamse dansen, muziek uit verschillende tradities in de wereld, tot moderne en eigen interpretaties van traditionele muziek. Solo, in groepjes of bands, op jams, voor dansers, mogelijkheden te over! Een ‘kinder’viool koop je vanaf €350, een volwassen viool vanaf €1500.

Te huur op ART: ja 
 
Leuk weetje: wist je dat je op een viool naast lyrische of virtuoze melodieën (zoals je misschien kent uit de klassieke muziek) ook swingende muziek kunt spelen, begeleidingen maken en improviseren. Wist je dat iedereen dat kan leren? 
 
Opgelet: De toewijzing van de leerling aan de instrumentleerkracht gebeurt door de directie. Het lesmoment wordt in samenspraak met de instrumentleerkracht en ouder/leerling in de loop van september bepaald. De leerkracht probeert in de mate van het mogelijke rekening te houden met het lesmoment van jouw voorkeur. Omdat dit niet altijd kan gegarandeerd worden, vragen wij jouw flexibiliteit en begrip.