Fagot

De fagot bespeel je door met je lippen lucht te blazen door een rietje. Het instrument is daarom familie van de dubbelrietinstrumenten. Je kan met het instrument klassieke muziek spelen, maar ook filmmuziek en meer. Het instrument kan je solo spelen, in een orkest of in een harmonie. Luister maar eens naar ‘Peter en de wolf’, de grootvader wordt muzikaal door de fagot uitgebeeld.

Een fagot is 1,3 m groot en weegt ongeveer 3 kg. Je kan een fagot huren aan de academie tijdens je opleiding. Dit kost je 40 euro per jaar, met een waarborg van 100 euro. Voor het onderhoud van je fagot heb je rieten nodig (10 euro per stuk), poetsdoeken en kurkvet (30 euro). Een lesboek kost je tussen 25 en 50 euro, en een notenstaander ongeveer 20 euro. Zelf een fagot kopen doe je vanaf 3.500 euro.

Opgelet: De toewijzing van de leerling aan de instrumentleerkracht gebeurt door de directie. Het lesmoment wordt in samenspraak met de instrumentleerkracht en ouder/leerling in de loop van september bepaald. De leerkracht probeert in de mate van het mogelijke rekening te houden met het lesmoment van jouw voorkeur. Omdat dit niet altijd kan gegarandeerd worden, vragen wij jouw flexibiliteit en begrip.