Elektrische gitaar

De elektrische gitaar bespeel je door met je vingers over de snaren te tokkelen, en is daarom familie van de snaarinstrumenten. Je kan er allerlei soorten genres op spelen: pop, rock, jazz, blues, soul, funk... Je kan het solo spelen, maar ook samen met anderen in een band. Het is, naast piano, dan ook het meest bespeelde instrument ter wereld!

Het instrument is 1 meter lang, 33 cm breed en 6 cm dik, en weegt zo'n 4 kg. Leo Fender, de uitvinder van de elektrische gitaar, kon zelf geen gitaar spelen. Zeven op de tien elektrische gitaren is een fender stratocaster model.

Aan de academie kan je dit instrument niet huren. Vanaf €150 koop je een beginnersinstrument. 

De duurste gitaar ooit werd verkocht voor 2,1 miljoen euro. Het is een gitaar gesigneerd door wereldberoemde artiesten ten voordele van de slachtoffers van een tsunami. Er bestaat sinds 1996 ook een officieel wereldkampioenschap luchtgitaar spelen.

Wil je de klassieke gitaar leren kennen? Klik hier om meer te weten te komen over dit instrument.

 

Opgelet: De toewijzing van de leerling aan de instrumentleerkracht gebeurt door de directie. Het lesmoment wordt in samenspraak met de instrumentleerkracht en ouder/leerling in de loop van september bepaald. De leerkracht probeert in de mate van het mogelijke rekening te houden met het lesmoment van jouw voorkeur. Omdat dit niet altijd kan gegarandeerd worden, vragen wij jouw flexibiliteit en begrip.