Bugel

De bugel is 48 cm groot. Het ziet er zwaarder uit dan het effectief weegt, namelijk 1,25 kg. Het instrument bespeel je met een mondstuk waardoor je lucht blaast door de koperen buis. Het behoort tot de familie van de koperblaasinstrumenten (licht koper). Kleine kopers zoals de bugel komen vooral terecht in blaasorkesten: fanfare, harmonie, of brassband, bigband, popgroep of kleine bezettingen met kopers, kwartet of kwintet. Het aantal muziekgenres dat je ermee kan spelen is dan ook uitgebreid: klassiek, circusmuziek, jazz, pop, rock (zie ook ons aanbod koper voor jazz-pop-rock).

Je kan de bugel huren aan de academie. Dit kost je 40 euro per jaar, met een waarborg van 100 euro. Voor het onderhoud van je instrument heb je volgende dingen nodig: ventielolie (5,50 euro), buizenvet (3,50 euro), mondstukborsteltje (1 euro) en een poetsdoek (5,50 euro). Een volledige set kost je zo’n 20 euro. Een oefenboek (15 euro) en vouwpupiter (20 euro) koop je ook aan. Zelf een bugel kopen kost je 750 euro.

 

Opgelet: De toewijzing van de leerling aan de instrumentleerkracht gebeurt door de directie. Het lesmoment wordt in samenspraak met de instrumentleerkracht en ouder/leerling in de loop van september bepaald. De leerkracht probeert in de mate van het mogelijke rekening te houden met het lesmoment van jouw voorkeur. Omdat dit niet altijd kan gegarandeerd worden, vragen wij jouw flexibiliteit en begrip.