Accordeon

De accordeon speel je door de blaasbalg open te trekken en weer dicht te duwen, terwijl je de knoppen van het klavier indrukt. Het instrument behoort tot de familie van de klavierinstrumenten. Je kan er allerlei genres mee spelen: folk, wereldmuziek, musette,... Je kan het solo spelen, in een accordeonorkest of in een band.

De grootte van het instrument kan sterk variëren. De accordeon weegt tussen 5 en 10 kg. Aan de academie kan je een accordeon huren. Dit kost je 40 euro per jaar, met een waarborg van 100 euro. Zelf een accordeon kopen kost je minstens 1.000 euro voor een degelijk instrument. Daarnaast heb je voor je opleiding een pupiter nodig (15 - 20 euro) en een lesboek (20 euro voor twee delen).

Weetje: de accordeon is het enige draagbare instrument waarop gecompliceerd polyfoon spel mogelijk is!

 

Opgelet: De toewijzing van de leerling aan de instrumentleerkracht gebeurt door de directie. Het lesmoment wordt in samenspraak met de instrumentleerkracht en ouder/leerling in de loop van september bepaald. De leerkracht probeert in de mate van het mogelijke rekening te houden met het lesmoment van jouw voorkeur. Omdat dit niet altijd kan gegarandeerd worden, vragen wij jouw flexibiliteit en begrip.