Harp

De harp bespeel je met de vier vingers van beide handen (de pink doet niet mee) die plukken aan de snaren (gemiddeld tussen de 34 en 47 snaren)Het behoort daarom tot de familie van de tokkelinstrumenten. Je kan het instrument solo, als begeleiding of in een orkest spelen. De klank varieert van melodieus, dromerig en zacht tot ritmisch, krachtig en verrassend. Daarom dat er allerlei genres, zoals klassiek, licht-klassiek en moderne muziek op kunnen worden gespeeld.

Een (haakjes)harp is minstens 160 cm groot. Je kan het instrument huren aan de academie. Dit kost je 40 euro per jaar, plus 100 euro waarborg. Daarnaast koop je een lesboek (30 euro), een notenstaander (20 euro) en een stemapparaat (30 euro, maar je kan ook een app op je smartphone gebruiken) aan. Als je zelf een harp wilt aankopen, kost je dit minstens 2.000 euro.

Opgelet: De toewijzing van de leerling aan de instrumentleerkracht gebeurt door de directie. Het lesmoment wordt in samenspraak met de instrumentleerkracht en ouder/leerling in de loop van september bepaald. De leerkracht probeert in de mate van het mogelijke rekening te houden met het lesmoment van jouw voorkeur. Omdat dit niet altijd kan gegarandeerd worden, vragen wij jouw flexibiliteit en begrip.