Contrabas

Een contrabas bespeel je door met een strijkstok over de snaren te strijken, en behoort daarom tot de familie van de strijkinstrumenten. Het instrument is zo groot als jezelf, en weegt minstens 10 kilogram. Ook de allerkleinsten kunnen het instrument bespelen omdat het in verschillende maten bestaat!

De contrabas is een heel veelzijdig instrument, want je kan ermee terecht in verschillende muziekgenres, zoals pop, jazz, blues, folk, klassiek,... Je kan aan de academie kiezen om dit instrument in de klassieke of de jazz-pop-rock richting te volgen. Je kan bovendien solo spelen, in een orkest, harmonie of band.

Je kan dit grote instrument huren aan de academie voor 40 euro per jaar, plus 100 euro waarborg. Om het instrument te onderhouden, moet je ook hars aankopen. Dit kost zo'n 15 euro. Daarnaast heb je een muziekboek (ongeveer 15 euro) en een (opvouwbare) pupiter (ongeveer 20 euro) nodig. Wil je liever zelf een contrabas kopen? Dan kost je dit minstens 450 euro.

 

Opgelet: De toewijzing van de leerling aan de instrumentleerkracht gebeurt door de directie. Het lesmoment wordt in samenspraak met de instrumentleerkracht en ouder/leerling in de loop van september bepaald. De leerkracht probeert in de mate van het mogelijke rekening te houden met het lesmoment van jouw voorkeur. Omdat dit niet altijd kan gegarandeerd worden, vragen wij jouw flexibiliteit en begrip.