Bariton

De bariton is familie van de saxhoorns. Het is een verdere evolutie van de tenorhoorn die ontworpen is door Adolphe Sax en wordt gebouwd sinds de jaren ‘40 van de 19de eeuw. Je speelt het door met je lippen lucht te blazen door het mondstuk. Het instrument wordt vooral gebruikt in een harmonie, fanfare of brassband. Je begint bij voorkeur met de bariton voor je overstapt naar de euphonium.

De bariton is minstens 2,7 meter groot met een gewicht van 3 kg. Je kan het instrument huren aan de academie voor 40 euro per jaar, met 100 euro waarborg. Om je instrument te onderhouden heb je een aantal dingen nodig: ventielolie (vanaf 5,50 euro), buizenvet (3,50 euro), mondstukborsteltje (vanaf 1 euro) en een poetsdoek (vanaf 5,50 euro). Een volledige set onderhoudsmateriaal kost je 20 euro. Daarnaast heb je een lesboek nodig (15 euro) en een vouwpupiter (20 euro). Wil je zelf een bariton kopen, dan kost je dat minstens 700 euro.

 

Opgelet: De toewijzing van de leerling aan de instrumentleerkracht gebeurt door de directie. Het lesmoment wordt in samenspraak met de instrumentleerkracht en ouder/leerling in de loop van september bepaald. De leerkracht probeert in de mate van het mogelijke rekening te houden met het lesmoment van jouw voorkeur. Omdat dit niet altijd kan gegarandeerd worden, vragen wij jouw flexibiliteit en begrip.