Activiteiten BAK

Vanaf 5 juni – interactieve Kunstwandeling ‘Kaboutersem’

Kunstroute in het domein van Kwabbeek in Boutersem met werken van leerlingen (zowel BAK als Podiumkunsten). Het is een interactieve wandeling die voor iedereen toegankelijk is. Startpunt van deze wandeling is het gemeentehuis op het domein Kwabeek. Een echte aanrader! Zorg dat je gsm is opgeladen om beeld en geluid te kunnen afspelen na het scannen van de QR codes. Klik hier voor de wandelroute

De wandeling blijft het hele jaar door staan.

19 juni t/m 11 juli 2021 – 430 km² #HART4ART

Kunstroute met werken van leerlingen in heel de regio; Tienen, Lubbeek, Kortenaken, Tielt-Winge, Boutersem,… Leerlingen exposeren werk bij hun thuis. Je kan deze kunstwerken ter plaatse spotten. Heb je er één gevonden? Maak een foto en post deze op je eigen social media met de #HART4ART. Klik hier om de affiche te bekijken.

 foto kleine schilderijtjes aan muur

19 juni t/m 31 augustus 2021 - #HART4ART in de stad (#See You in September)

Leerlingenexpo’s in Tienen met een selectie van werken van de leerlingen en laureaten van alle ateliers en graden. Te vinden in de vitrines van huis ‘Jopan’ (Peperstraat) en huis ‘Cordeel’ (Schapenmarkt), de bibliotheek, de vitrine van het voormalig suikermuseum en in museum Het Toreke. Voor het laatste moet je een tijdsslot reserveren via deze link.

 • In de Jopan en het cordeelhuis zie je werk van de laureaten van de 4de graad schilderkunst en tekenkunst

 • In de Bibliotheek kan je werk vinden van de 1ste en 2de graad 6-11-jarigen beeldatelier
 • In museum het Toreke zijn werken te bewonderen van het atelier non-toxische grafiek, sounddesign, functionele keramiek, 3de graad jongeren, initiatieatelier en het audiovisueel atelier.
 • In de vitrine van het voormalig suikermuseum kan je een mix van werken vinden.

 

Andere vestigingsplaatsen:

Leerlingenexpo’s in de bibliotheken van Tielt-Winge en Kortenaken van de leerlingen van het beeldatelier 1 en 2de graad 6-11 jarigen. In Lubbeek kan je alle graden bewonderen, van 6-106 jaar 1ste t/m de 4de graad beeldatelier kinderen, jongeren, volwassen initiatieatelier en het multidisciplinair atelier.

Klik hier om de affiche te bekijken.

 

foto van geschilderde flessen van expo in de bib 

 

28 juni t/m 31 augustus 2021 - #HART4ART in de Viandra

Openluchttentoonstelling met als thema ‘HAAR’, door de leerlingen van het Projectatelier onder leiding van docente Margit Loedts.

Bezoekers aan de Viandra kunnen de kunstwerken tijdens de zomervakantie op verschillende plaatsen binnen het domein komen ontdekken. De tentoonstelling kwam tot stand in samenwerking met de dienst toerisme en evenementen. Klik hier voor het plannetje, en kijk ook eens op zomerenintienen.be

Deelnemende kunstenaars:

 1. Johan Engelen
 2. Katja Willems
 3. Denise Guilmet
 4. Ann Thienpont
 5. Anna Maria Van Aerschot
 6. Linda Verlinden
 7. Evert Thys
 8. Victoria Springer
 9. Ans Hauben

 

1 t/m 20 september: proeflessen kinderen en jongeren / vriendjesdagen

Geïnteresseerde kinderen en jongeren kunnen een proefles bijwonen. Vooraf inschrijven is niet nodig. Leerlingen die al ingeschreven zijn, mogen tijdens deze periode ook een vriendje uitnodigen en meebrengen naar de klas. 

 foto kinderen die knutselen met takken

10 t/m 30 september – Laureatenexpo

De volwassen laureaten van de 4de graad schilderkunst en tekenkunst exposeren hun werk in de huizen ‘Jopan’ en Cordeel’ in het centrum van de stad. Op 10 september om 19.00 uur is er de feestelijke opening met vernissage. Expobezoek is mogelijk op 11 en 12 september van 10:00-18:00 uur, woensdag 15 september van 14:00-18:00 en zaterdag en zondag steeds van 10:00-18:00.

 foto tekening van schedel aan de muur van laureatenexpo

11 en 12 september 2021 – Kijkdagen

Het grote publiek mag een kijkje komen nemen in onze ateliers in het Vrijetijdscentrum (Sint-Jorisplein 20). Het parcours doorheen het gebouw is geopend van 10:00 t/m 18:00 uur. De start is voorzien aan de grondstoffentuin voor het VTC-gebouw. De affiche kan je hier bekijken. Het routeplannetje is binnenkort beschikbaar

 foto lokaal met kinderschilderijen

13 t/m 18 september 2021 – Open ateliers volwassenen

De ateliers van de 3de graad volwassenen en 4de graad in Tienen, Boutersem en Lubbeek staan tijdens de lesuren open voor alle geïnteresseerden. Je kan aan een les deelnemen op dat moment. Klik hier voor het uurrooster.