Activiteiten BAK

Maandag 9 mei

EXPO initiatieatelier vestigingsplaats Boutersem

De leerlingen van de 3de graad volwassenen stellen een selectie van hun werk tentoon in het restaurant APART in Boutersem. Een multidisciplinaire expo die een voorafspiegeling is een NIEUW atelier in de 4de graad dat vanaf volgend schooljaar opgericht wordt aan onze academie Boutersem.

 

Vrijdag 17 juni

Interactieve Kunstwandelingen ART

In Tienen en onze vestigingsplaatsen Lubbeek, Linden, Tielt-Winge en Boutersem kan je deelnemen aan de interactieve wandelingen met klank en beeld. De  wandeling zijn voor iedereen toegankelijk is. Zorg dat je gsm is opgeladen om beeld en geluid te kunnen afspelen na het scannen van de QR codes.

 

Klik hier voor de wandelroute Boutersem, reeds actief van 2021

Klik hier voor de wandelroute in Tienen

Klik hier voor de wandelroute in Lubbeek

Klik hier voor de wandelroute in Tielt-Winge

Klik hier voor de wandelroute in Linden

 

Vrijdag 17 juni

Eindejaarsexpo vestigingsplaats Lubbeek

De eindejaarstentoonstelling heeft plaats in de gemeentelijke bibliotheek. Je kan er werken van de leerlingen van de 1ste t/m de 3de graad volwassenen treffen. Speciaal in de kijker staan de laureaten van 2.4 (kinderen) en 3.2 (volwassenen). De expo loopt van 17 juni t/m 15 augustus tijdens de openingsuren van de BIB. Vernissage op 17 juni om 19.00 uur.

 

Zaterdag 18 juni

Laureatenexpo vestigingsplaats Tienen

De laureaten van schilderkunst, keramiek, tekenkunst en non-toxische grafiek stellen hun werken tentoon in de voormalige meubelzaak JOPAN, Peperstraat 4. De vernissage start op 18 juni om 19.00 uur. De tentoonstelling loopt t/m 26 juni.

foto Jopan

 

Zaterdag 18 juni

EIGEN’ART Expo

Leerlingen van de 3de graad jongeren werkten een heel jaar aan hun eindproject. Zij stellen dit zelf voor in de JOPAN, Peperstraat 4, deze werken kan je reeds bezoeken vanaf 18 juni.

 

Zaterdag 18 juni

Eindejaarsexpo vestigingsplaats Tielt-Winge

De leerlingen van de 1ste t/m de 2de graad stellen hun werken van het afgelopen schooljaar tentoon in GC de Maere, Leuvensesteenweg 187. De expo loopt t/m 26 juni.

 

Zaterdag 18 juni

Kunstroute LOOKING UP

Het projectatelier stelt de werken van het afgelopen jaar tentoon buiten de muren van de academie, in de openbare ruimte. Het thema LOOKING UP inspireerde de leerlingen om mixed media werk te maken.

Vanaf 18 juni t/m 25 juni kan je de werken bezichtigen. Via deze app van izi travel kan je de route bekijken en downloaden naar je telefoon, of haal er eentje op papier aan de toeristische dienst of de balie van het vrijetijdscentrum.

 

Zaterdag 25 juni

KIJKDAG vestigingsplaats Kumtich

De eindejaarstentoonstelling met werken van de leerlingen van de 1ste en de 2de graad beeldatelier heeft plaats in het ontmoetingscentrum van Kumtich waar het atelier is gevestigd. Je kan de expo bezoeken van 9.00 t/m 12.30 uur. De kinderen leiden je rond op hun kunstreis die zij dit schooljaar maakten.

 

Zaterdag 25 juni

KIJKDAG vestigingsplaats Boutersem

De eindejaarstentoonstelling met werken van de leerlingen van de 1ste , 2de graad beeldatelier en 3de graad volwassenen heeft plaats in de scoutslokalen van Boutersem. Je kan de expo bezoeken van 9.00 t/m 12.30 uur. Vanaf schooljaar 2022-2023 zal er ook een derde graad beeldatelier jongeren +12 jaar (vrijdag) én een 4de graads multidisciplinair atelier (+18) worden opgestart (maandag).

 

Zaterdag 25 juni

KIJKDAG vestigingsplaats Ransberg

De eindejaarstentoonstelling met werken van de leerlingen van de 1ste en de 2de graad beeldatelier heeft plaats in het ontmoetingscentrum van Ransberg waar het atelier is gevestigd. Je kan de expo bezoeken van 9.00 t/m 12.30 uur. De kinderen leiden je rond op hun kunstreis die zij dit schooljaar maakten.

 

Zondag 26 juni

KIJKDAG hoofdvestigingsplaats Tienen

Op de KIJKDAG kan je in verschillende ateliers deelnemen aan workshops en activiteiten. Bij mooi weer zal je ons ook buiten treffen. De kijkdag loopt van 10.00 t/m 18.00 uur

 

Zondag 26 juni

Laureatenexpo 2de  en 3de graad volwassenen

In de voormalige exporuimte van het vrijetijdscentrum kan je de werken van de 2de graad beeldatelier en de 3de graad volwassenen vinden.

 

12 t/m 18 september

Open ateliers volwassenen

De ateliers van de 3de graad volwassenen en 4de graad in Tienen, Boutersem en Lubbeek staan tijdens de lesuren open voor alle geïnteresseerden. Je kan aan een les deelnemen op dat moment. Klik hier voor het uurrooster.

 

foto atelier

 

1 t/m 20 september

proeflessen kinderen en jongeren / vriendjesdagen

Geïnteresseerde kinderen en jongeren kunnen een proefles bijwonen. Vooraf inschrijven is niet nodig. Leerlingen die al ingeschreven zijn, mogen tijdens deze periode ook een vriendje uitnodigen en meebrengen naar de klas. 

 foto kinderen die knutselen met takken