Hoorn

De hoorn bespeel je door lucht te blazen via het mondstuk door de koperen buis. Het is familie van de koperblazers. Je kan er allerlei genres mee spelen: klassiek, symfonisch, filmmuziek, harmoniemuziek. Je vindt de hoorn terug in orkesten, fanfares, harmonieën, symfonieorkesten en zo veel meer!

Een kleine hoorn heeft een diameter van ongeveer 30 cm en een opgerolde buislengte van 2,75 cm. Een grote hoorn heeft een diameter van 46 cm en een opgerolde buislengte van 3,50 cm. Het gewicht start vanaf 1,5 kg (kleine hoorn) tot 3 kg (grote hoorn)

Je kan de hoorn huren op de academie. Dit kost je 40 euro per jaar, met 100 euro waarborg. Zelf een kleine hoorn kopen doe je vanaf 300 euro. 


Voor het onderhoud van je instrument heb je volgende dingen nodig: ventielolie (5,50 euro), buizenvet (3,50 euro), mondstukborsteltje (1 euro) en een poetsdoek (5,50 euro). Een volledige set kost je zo’n 20 euro. Daarnaast heb je ook oliën voor de draaiventielen (4,50 euro) nodig. Een oefenboek (15 euro) en vouwpupiter (20 euro) koop je ook aan. 


De hoorn is een zeer oud instrument dat vroeger gebruikt werd als een signaalhoorn, nadien als posthoorn en nog later voor de jacht. Nu is het een zeer melodisch instrument.

 

Opgelet: De toewijzing van de leerling aan de instrumentleerkracht gebeurt door de directie. Het lesmoment wordt in samenspraak met de instrumentleerkracht en ouder/leerling in de loop van september bepaald. De leerkracht probeert in de mate van het mogelijke rekening te houden met het lesmoment van jouw voorkeur. Omdat dit niet altijd kan gegarandeerd worden, vragen wij jouw flexibiliteit en begrip.